Es daru visu iespējamo, lai manā zemes gabalā augtu nātres. Kāpēc man tas ir vajadzīgs?

Tāpat kā visiem dārzkopjiem, arī man agrāk bija negatīva attieksme pret visām nezālēm, un es centos no tām atbrīvoties visos iespējamos veidos.

 

Tomēr nesen uzzināju ko jaunu par dārzeņu dārzā augošajām nezālēm. Tagad es uz tām skatos ar citām acīm.

Dārznieki cīnās pret nezālēm savā dārzā, jo nezāles var konkurēt ar kultivētajām augiem, izspiežot tos no barības, ūdens un gaismas. Tas var ievērojami ietekmēt dārza ražu un kopējo izskatu.

Turklāt dažas nezāles ir ļoti invazīvas un var ātri izplatīties, ja tām netiek pievērsta uzmanība. Tāpēc dārznieki bieži izmanto dažādas metodes, lai kontrolētu nezāles, piemēram, rokas ievākšanu, mulčēšanu, herbicīdus vai citus dabīgus aizsardzības līdzekļus, lai saglabātu savu dārzu skaistu un produktīvu.

Puķu, ogu un dārzeņu audzēšana ir ļoti interesants un aizraujošs process. Tomēr šādās dobēs bieži jāravē nezāles. Dažkārt izaug arī tādas nezāles, no kurām nav iespējams atbrīvoties ar visu gribu.

Piemēram, tas attiecas uz kosam. Tai ir ļoti plānas un garas saknes, kuru garums var sasniegt piecus metrus.

Pastāv maldīgs uzskats, ka nezālēm ir vienalga, kur augt. Patiesībā tas tā nav. Arī tās pieder pie kaprīziem augiem un neaug sliktā augsnē.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Pētot savās dobēs augošās nezāles, var iegūt informāciju par to, kuru elementu augsnē trūkst un kuru ir par daudz.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment